AUGUST 2024

1.8.2024 | 21:00 | štvrtok

HIDEPARK NITRA

* HIDEKINO

Komorná čierna komédia o horore, ktorý môže stretnúť každého z nás. 

Po neočakávanom príchode matky a svokry v jednej osobe sa pokojný život mladého páru mení na chaotické trosky. Pestovaná šesťdesiatnička Valerie (Simona Peková) je energická diva, ktorá si krok za krokom podmaňuje nielen priestor bytu, ale aj myseľ jeho obyvateľov. Istoty sa otriasajú, hranice súkromia rúcajú. Majú matky a svokry vždy pravdu? Myslia to s nami dobre? A nie sú niekedy práve preto tými najväčšími monštrami? 

(Česko, 2023, 85´) / UKÁŽKA // ČSFD

8.8.2024 | 21:00 | štvrtok

HIDEPARK NITRA

* HIDEKINO

Temná vízia neďalekej budúcnosti podľa rovnomennej satirickej predlohy Anthonyho Burgessa v réžii Stanleyho Kubricka. 

Alex (Malcolm McDowell) je vodcom brutálnej bandy pubertálnych výtržníkov, ktorí chodia poza školu, po nociach popíjajú chemicky obohatené mlieko v bare Korova a agresivitu si vybíjajú bitkami, znásilňovaním a prepadávaním slušných občanov… Vo väzení však Alex musí podstúpiť radikálnu odvykaciu kúru, ktorá mu má raz a navždy znechutiť násilie. V mene ochrany poriadku sú ľudia v tomto svete premieňaní na mechanické pomaranče, zbavené slobodnej vôle a konania…                                                                       

(V.Británia – USA, 1971, 136´) / UKÁŽKA // ČSFD

13.8.2024 | 21:00 | UTOROK 

POZOR – ZMENA TERMÍNU!!

HIDEPARK NITRA

* HIDEKINO

Benoît Magimel a Juliette Binoche v romantickom príbehu gurmána Dodina a jeho šéfkuchárky, ktorí spoločne oživujú kulinárske skvosty. 

V hrnci buble lahodný vývar, ostrý nôž krája čerstvo natrhané bylinky a o kúsok ďalej v bielom víne odpočíva čerstvo ulovená ryba. Umenie jesť a milovať je pastvou pre oči a poctou francúzskej gastronómii. Píše sa rok 1885… Držiteľ ceny za najlepšiu réžiu na MFF v Cannes.

(Francúzsko, 2023, 134´) / UKÁŽKA // ČSFD

22.8.2024 | 21:00 | štvrtok

HIDEPARK NITRA

YES MAN

* HIDEKINO

Romantická komédia s Jimom Carreym.  

Carl prišiel na to, ako sa zbaviť depresie. Doteraz sedel doma a na všetko odpovedal slovkom nie. Toto slovko však chce zo svojho slovníka vylúčiť a otvárajú sa mu nové životné možnosti… o to viac, keď stretáva slobodomyseľnú hudobníčku…

(USA, 2008, 104´) / UKÁŽKA // ČSFD

29.8.2024 | 21:00 | štvrtok

HIDEPARK NITRA

MATRIX

* HIDEKINO

Cyberpunková vízia šťastnej prítomnosti…   

…ktorá sa pre tých, čo premýšľajú, mení na temnú budúcnosť. Keanu Reeves v modernej klasike, ktorá sa už stala legendou.

(USA, 1999, 136´) / UKÁŽKA // ČSFD